Smiltsērkšķu pagatavošana Gardumi.lv stilā

Mācieties gatavot īstus Gardumus no smiltsērkšķiem!


Smiltsērkšķu lietošana var būt dažāda, bet vienmēr tā atstās labvēlīgu iespaidu uz Jūsu veselību.
Tā katram vajadzētu 15 dienu kursu gadā, lietojot smiltsērkšku biezsulu pa piņģerotam dienā.
Ieteicams ir arī karstdzēriens – ¼ tilpuma smiltsērkšķu sulas atšķaidot ar vārītu ūdeni un pievienojot medu.
Smiltsērkški ir teicama piedeva ēdieniem – tas var lietot marinādēs, salātos, mērcēs, kokteiļos, kā arī lietot ar minerālūdeni vai kopā ar piena produktiem – saldējumu, jogurtu, kefīru un citiem piena produktiem.
Ļoti garšīgi ir saldēti smiltsērkšķi.
Smiltsērkšķu eļļu var lietot kā ārēji (brūču dziedināšanai), tā iekšēji (šūnu reģenerācijai)
Piedāvājam dažas mūsu receptes garšīgu un veselīgu ēdienu pagatavošanai.

Smiltsērkšķu un medus dzēriens

Vajadzēs:  saldētus smiltsērkšķus, medu un ingveru (var arī citas garšvielas – kanēli vai krustnagliņas).
Kā darīt:  ieber saldētās ogas caurdurī un uzlej verdošu ūdeni. Turpat caurdurī ogas saspaidi un iegūsti sulu. Tad ielej glāzē 1/5 sulas, pievieno medu pēc garšas, un aplej ar karstu vai aukstu ūdeni. Pievieno garšvielas – ingveru, kanēli vai krustnagliņas.
Vēlāk vari pielikt arī ledu.
Ja sula paliek pāri, vari to sasaldēt kubiciņos un izmantot tējas pagatavošanai.
Smiltsērkšķu izspiedas izžāvē cepeškrāsnī 40-50 grādu karstumā, samal un izmanto kā piedevu jogurtam, kefīram, salātiem, putrām, maizei.

Smiltsērkšķu un piena kokteilis

Vajadzēs:  saldētus smiltsērkšķus, pienu, cukuru vai medu.
Kā darīt:  1/3 daļu miksera trauka piepildi ar saldētajiem smiltsērkšķiem, bet 2/3 – ar pienu, pievieno cukuru vai medu, pēc izvēles. Saputo, līdz maisījums kļūst viendabīgs. Pievieno garšvielas – ingveru, kanēli vai krustnagliņas.